Stranden Ibiza

De 5 mooiste stranden op Ibiza

Ga je op vakantie naar Ibiza? Dan mag een relaxte stranddag natuurlijk niet ontbreken! Ibiza staat bekend om de prachtige baaitjes, strandjes gelegen tussen rotsen en pijnbomen en natuurlijk om de witte zandstranden met helder water. Je vindt stranden op Ibiza om te loungen, kindvriendelijke stranden en baaitjes die perfect zijn om te snorkelen of duiken. Bak bruin op een rustig zandstrand op Ibiza of zoek juist de gezellige strandfeestjes op. Benieuwd waar je moet zijn tijdens je vakantie? We zetten de 5 mooiste stranden op Ibiza voor je op een rijtje! 

Tip: zijn de mooiste stranden op Ibiza wat ver weg voor jou? Dan is een auto huren op Ibiza zeker aan te raden. Zo kom je gemakkelijk op de allermooiste plekjes van het eiland. Wij helpen je graag bij het vinden van passend vervoer.

1: Cala Conta

Cala Conta is een erg populair strand en valt zeker onder de 5 mooiste stranden op Ibiza als je het ons vraagt. Niet alleen omdat het er prachtig is (het uitzicht op de azuurblauwe zee is echt adembenemend!) maar ook omdat het beschikt over veel faciliteiten voor jong en oud. Je huurt er parasols en ligbedjes en er zijn allerlei restaurantjes en barretjes aanwezig. Ook zijn er toiletten en douchejes aanwezig, is het strand te bezoeken door mindervaliden en zijn er lifeguards aanwezig. Dit maakt het een veilig en ook kindvriendelijk strand op Ibiza. Cala Conta is hier te vinden in Sant Josep de sa Talaia en gemakkelijk te bereiken. 

2: Cala d’Hort

Ga je op vakantie naar het magische eiland? Dan moet je absoluut een keer op het strand genaamd Cala d’Hort zijn geweest. Het valt onder de 10 mooiste stranden op Ibiza omdat het uitzicht biedt op de Es Vedrà. Het is een populair maar klein strandje, dus het is aan te raden om hier al vroeg een plekje te bemachtigen. Cala d’Hort is voorzien van stenen, rotsen en zand, waardoor het huren van een comfortabel strandbedje wordt geadviseerd.

3: Cala Benirrás

In het noorden van Ibiza vind je een prachtig kiezel- en zandstrand genaamd Cala Benirrás. Om precies te zijn hier, in Sant Joan de Labritja. Het valt absoluut onder de 5 mooiste stranden op Ibiza doordat het omringd is door pijnbomen en rotsen en omdat je hier prachtig kunt duiken en snorkelen. Het water is een lange tijd ondiep, waardoor het ook geschikt is voor jonge kinderen. Erg uniek aan dit strand op Ibiza, is dat hier elke zondagavond een zonsondergang wordt gevierd met trommelmuziek. De hippiegemeenschap komt hier samen en het is erg gaaf om dit als toerist mee te maken.

4: Cala Xarraca

Cala Xarraca is een idyllisch baaitje van zo’n 100 meter lang en 15 meter breed. Je vindt dit rustige strand hier op Ibiza, in San Juan. Het kleine maar fijne strand is voorzien van helder water waar je prachtig kunt snorkelen om de onderwaterwereld te bewonderen. Het is ook een van de weinige baaien waar je met een waterfiets de zee in kunt gaan. Huur eenvoudig een bedje en parasol, eet een heerlijk visgerecht in het restaurant of neem in de buurt een modderbad. Er wordt beweerd dat deze modder een helende werking heeft op je lichaam, dus dat is zeker het proberen waard!

❛❛ Ibiza staat bekend om de prachtige baaitjes, strandjes gelegen tussen rotsen en pijnbomen en natuurlijk om de witte zandstranden met helder water ❜❜

5: Cala Vadella

Een van de allermooiste stranden op Ibiza, is Cala Vadella. Dit strand ligt tussen de heuvels in het zuidwesten van het eiland en is leuk voor jong en oud. Het is onder andere kindvriendelijk doordat het water lange tijd ondiep is en er veel faciliteiten zijn. Cala Vadella wordt omringd door heuvels met pijnbomen, er zijn restaurantjes en barretjes en er zijn lifeguards, douches, winkeltjes en parkeerplekken. Cala Vadella valt ook onder de mooiste stranden van Ibiza omdat het water heel helder is en je hier goed kunt snorkelen. Daarnaast is het strandje geschikt voor diverse activiteiten, zoals suppen, waterfietsen, kajakken en meer. Ook erg leuk aan dit strand op Ibiza? Je spot er verschillende jachten en andere mooie boten terwijl je geniet van de zon. Ideaal!

Overige mooiste stranden op Ibiza

Natuurlijk zijn er naast deze 5 mooiste stranden op Ibiza nog veel meer strandjes die de moeite waard zijn om te bezoeken. We zetten er hieronder nog een aantal voor je op een rijtje.

  • Sa Caleta (Es Bol Nou) 
  • Cala Bonita
  • Ses Salines
  • Cala Jondal
  • Cala Tarida
  • Cala Bassa
  • Portinatx
  • Cala de Sant Vicent
  • Cala Llonga
  • Cala Nova 

 

Staan jouw favoriete stranden op Ibiza er niet tussen?

Heb jij een vraag of staat jouw favoriete baaitje van het eiland er niet tussen? Geef het aan ons door en wie weet plaatsen wij jouw favoriete plekje op deze pagina. Hulp nodig bij het boeken van een accommodatie of regelen van vervoer? Neem contact met ons op en we staan graag voor je klaar.