Hippiemarkten Ibiza

De hippiemarkten op Ibiza moet je zeker bezoeken als je op het eiland bent!

Hippiemarkten Ibiza

De leukste markten en hippiemarkten op Ibiza

Denk je aan hippiemarkten, dan denk je aan Ibiza. Het eiland staat enorm bekend om de kleurrijke hippy markten en andere marktjes. In iedere gemeente is er wel één te vinden. Wil jij ‘flowerpower’ kleding, bohemian sieraden en andere accessoires scoren? Of wil je gewoon even lekker een paar uurtjes over een vrolijke markt struinen? Dan is een bezoek aan één van de (hippie)markten op Ibiza zeker aan te raden. Of je nu voor koopjes, handgemaakte souvenirs, biologische goederen of kunst gaat: het is allemaal mogelijk! Op deze pagina lees je meer over verschillende markten én hippy markten op Ibiza.  

Het ontstaan van de hippiemarkten op Ibiza

In de jaren ‘50 en ‘60 zijn de meeste hippiemarkten op Ibiza ontstaan. Hippies, ook wel alternatieve levensgenieters, kwamen op het pirateneiland en zorgden voor inkomsten door het creëren en verkopen van diverse producten. Ze vestigden zich met een kleedje op parkeerplaatsen en open velden. Ze verkochten bijvoorbeeld handgemaakte accessoires, kleding, wierrook, dromenvangers en andere leuke snuisterijen en prularia. En dat is altijd zo gebleven. De markten op Ibiza zijn alsmaar groter en populairder geworden. 

Wist je dat veel van de kramen op de hippiemarkten nog worden bezet door de hippies uit de jaren ‘60 of door hun (klein)kinderen?

Welke hippiemarkten zijn er op Ibiza?

Ga je naar Ibiza, dan mag een bezoek aan minimaal één hippy markt absoluut niet ontbreken. Er zijn 3 grote hippiemarkten op Ibiza die een bezoek waard zijn. 

 • Las Dalias – San Carlos

  De dagmarkt
  In april 2024 geopend:
  Zaterdag van 10:00 tot 19:00 uur
  Zondag van 11.00 uur tot 19.00 uur

       
          In mei 2024 geopend:

          Zaterdag van 10:00 tot 20:00 uur
          Zondag van 11.00 uur tot 20.00 uur

         Juni tot september 2024 geopend:
         Zaterdag van 10.00 uur tot 20.00 uur

         De avondmarkt
         In juni en september 2024 geopend:
         Maandag, dinsdag en zondag van 18.00 uur tot 23.30 uur geopend

         In juli en augustus 2024
         Geopend op maandag, dinsdag en zondag van 18.00 uur tot middennacht 

 • Punta Arabi – Es Canar:
  Vanaf mei 2024 iedere woensdag.
  April, mei en oktober van 10.00 uur tot 18.00 uur

  Juni, juli, augustus en  september 2024 van 10.00 uur tot 19.00 uur  

 • San Juan
  Elke zondag van 10.00 uur tot 15.00 uur  

Benieuwd naar welke hippiemarkt het beste bij jou past? Hieronder vertellen we meer over iedere populaire markt én de kleinere markten op Ibiza.  

❛❛ Wist je dat veel van de kramen op de hippiemarkten nog worden bezet door de hippies uit de jaren ‘60 of door hun (klein)kinderen ❜❜

Hippiemarkt Las Dalias in San Carlos

Net iets buiten San Carlos vind je Las Dalias. Een hippiemarkt met zo’n 200 kraampjes waar in het hoogseizoen tot wel 20.000 mensen per dag shoppen. Deze markt is het gehele jaar door geopend, en in de zomer is er ook een avondmarkt (Night Market). Ideaal voor als je niet in de warmte wil rondstruinen. Hippiemarkt Las Dalias staat bekend om de concerten en andere evenementen. Je koopt hier voornamelijk handgemaakte sieraden, (exotische) muziekinstrumenten, kunstwerken, authentieke manden, interieuritems en nog veel meer. Geniet van livemuziek en een hapje en drankje bij één van de twee goede restaurants. Bekijk hier de route via Google Maps.

Hippy markt Ibiza: Punta Arabi in Es Canar

De allergrootste hippiemarkt op Ibiza is “Hippy Market Punta Arabi” in Es Canar. Deze bestaat sinds 1973 en vindt nog steeds elke woensdag plaats in het hoogseizoen. Met 400 tot 500 kramen is het aanbod enorm. Je koopt er mooie handgemaakte sieraden, kunstwerken, tassen, kleding en meer. Je bent niet snel uitgekeken! Luister naar livemuziek, bekijk levende standbeelden en scoor ergens een hapje en een drankje. Punta Arabi is zeker leuk om te bezoeken, juist omdat het de bekendste én grootste hippiemarkt op Ibiza is. Er is genoeg parkeergelegenheid en het is gemakkelijk te bereiken met de bus. Je vindt de Punta Arabi hier. Liever een kleinere markt bezoeken? Dan is de hippy markt in San Joan de Labritja (San Juan) misschien wel wat voor jou.

De zondagse hippiemarkt van San Juan

Iedere zondag van 10:00 tot 15:00 vindt de sfeervolle hippiemarkt van San Juan plaats. Spanje Je bezoekt deze hippy markt op Ibiza het hele jaar door. In de straatjes van het prachtige schilderachtige dorp vind je diverse kramen. Op zoek naar sieraden, tassen, kleding en andere leuke hebbedingetjes? Dan is deze kleinschalige markt zeker iets voor jou! De markt staat ook bekend om de milieuvriendelijke producten en biologische goederen. Proef eigengemaakte jam, honing of olijfolie. Neem zeepjes en crèmes mee die lokaal geproduceerd zijn en bezoek ook direct de lokale kunstgalerie (gratis!). Op deze hippy markt wordt ook livemuziek gespeeld. Gek op paella? Tijdens sluitingstijd proef je deze met andere toeristen en eilandbewoners. Lekker en enorm gezellig! Er zijn uiteraard ook andere eet- en drinkgelegenheden op en rondom de hippiemarkt van San Juan.

De hippy markt van Playa d’en Bossa

Van juni t/m eind september kun je een bezoek brengen aan de kleine hippiemarkt ‘hippy market Playa d’en Bossa’. Deze markt in Playa d’en Bossa staat bekend om de mooie sieraden, lederwaren en aardewerk. De markt vindt dagelijks plaats van 18:00 tot 00:00 en is te vinden op de wandelpromenade. Het is een vrij kleine markt met maximaal 50 kramen. Je bent dus geen hele dag kwijt aan het bezoeken van deze hippy markt op Ibiza, maar dat maakt het wel mogelijk om deze markt te combineren met een relaxte stranddag en een etentje op de boulevard.

Andere (hippie) markten op Ibiza

Naast bovenstaande hippiemarkten zijn er nog veel meer markten op het eiland te vinden. Denk bijvoorbeeld aan de gezellige vintage rommelmarkt van San Jordi, de ecologische markt in Sant Josep of de ‘Mercadillo’ in de haven van Ibiza-Stad. Op zoek naar een markt waar veel locals hun etenswaren kopen? Breng dan eens een bezoekje aan de markt in Santa Eulalia. Aan de noordwestelijke kant van het eiland vind je Cala Benirrás. Dit is misschien wel één van de allermooiste baaitjes van noordwest Ibiza. Elke avond wordt hier door een groep hippies getrommeld en je koopt er vooral kleren, sieraden, lederwaren en tassen. Een andere leuke markt waar je veel lokale producten, etenswaren en accessoires koopt is ‘Mercato Forada’. 

Naast hippiemarkten bezoeken is er natuurlijk veel meer te doen op het magische eiland. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan Es Vedrà, de mooiste stranden van het eiland en bezoek één van de toonaangevende clubs. 

Bekijk hier de leukste bezienswaardigheden van Ibiza.

Vragen over de (hippie) markten?

Heb je nog vragen over één of meerdere hippy markten op Ibiza? Of ben je benieuwd welke gemeente het beste bij jouw wensen past en waar je zoal kunt verblijven? Neem contact met ons op, we helpen je graag! 

Delen