Met de auto naar Ibiza

Mat de auto naar Ibiza? Dat kan!

Alles wat je moet weten over reizen naar Ibiza met de auto en ferry

We horen je al zeggen: “wie gaat er nu met de auto naar Ibiza?!” Geloof ons: er zijn behoorlijk wat mensen die de auto boven het vliegtuig verkiezen. Dit kan zijn door vliegangst of gewoonweg doordat ze een lange periode gebruik willen maken van een auto op Ibiza. Hoewel het lastiger is om een eiland te bereiken met de auto, is het niet onmogelijk. Ben jij niet zo gek op vliegen of wil jij genieten van alle vrijheid met je eigen auto? Ga dan met de auto naar Ibiza! In deze blog lees je er meer over. 

Hoe lang is het met de auto naar Ibiza?

Het is natuurlijk niet voor iedereen weggelegd om met de auto naar het eiland te gaan. Het is zo’n 2083 kilometer rijden en je doet er gemiddeld 21,5 uur over. Hoe lang het exact is, hangt af vanaf waar je vertrekt en waar je op de ferry stapt. Er zijn drie steden waar je naartoe kunt rijden om vanaf daar de ferry te pakken.

(De tekst gaat verder onder de foto’s)

❛❛ Het is zo’n 2083 kilometer rijden en je doet er gemiddeld 21,5 uur over ❜❜

Met de ferry naar Ibiza

Er is niet veel keuze al het gaat om het kiezen van een ferry die vaart naar Ibiza. Er zijn namelijk maar 3 rederijen die varen op Ibiza. De Spaanse Rederijen Trasmediterranea en Balearia. en de Italiaanse rederij GNV, deze vaart vanuit Barcelona en Valencia.

Met de auto naar Ibiza via Barcelona
Wil je zo kort mogelijk in de auto zitten? Dan raden we het aan om via Barcelona te reizen. De reistijd met de auto is gemiddeld 15 uur naar Barcelona. Pak je vanaf hier de ferry, dan doe je er zo’n 8 uur over. De meeste mensen rijden via Millau in Frankrijk naar Barcelona. Niet alleen omdat het de kortste, maar ook de mooiste route is. De reistijd hangt uiteraard ook af van het aantal tussenstops, de wegwerkzaamheden en andere aspecten. Let op: de meeste navigatiesystemen sturen je via Parijs naar Barcelona. Wil je deze drukte ontwijken, stel dit dan handmatig even in.

Met de auto naar Ibiza via Valencia
Je kunt ook reizen via Valencia. Zonder tussenstops en extreme omstandigheden doe je er ongeveer 18 uur over om in de haven van Valencia te komen. Vanaf hier stap je op de ferry naar Ibiza. Deze overtocht duurt gemiddeld 6 uur. 

Met de auto naar Ibiza via Dénia
Zit jij liever zo kort mogelijk op de ferry en heb jij geen probleem met lange autoritten? Dan is het ook mogelijk om via Dénia met de auto en ferry te gaan. De autorit naar Dénia duurt zo’n 19,5 uur, waarna je nog maar 2 uur en 30 minuten met de ferry naar Ibiza hoeft te varen. 

Ben je eenmaal in Barcelona, Valencia of Dénia aanbelandt? Dan moet je met de auto op de veerboot. Reserveer altijd van tevoren een plekje op de ferry naar Ibiza, zo weet je zeker dat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Bekijk ook vooraf even de faciliteiten die aanwezig zijn op de veerboot. In de meeste gevallen is het ook mogelijk om een kajuit te reserveren. Ideaal als je een lange overtocht maakt vanaf Barcelona en je goed je rust wilt pakken. 

Met de ferry naar Ibiza: Prijzen & Tickets boeken

Heb je besloten vanuit waar je wilt vertrekken? Dan is het tijd om de prijzen van de tickets te vergelijken. Dat doe je snel en gemakkelijk via Direct Ferries, Direct Ferries is ’s werelds toonaangevende boekingssite voor ferry tickets. Zo kun je de prijzen vergelijken van de rederijen en jouw tickets boeken.  

Met de auto naar Ibiza: tips

Rijden en met de ferry naar het eiland gaan is niet de snelste en gemakkelijkste manier maar het is absoluut haalbaar. Ook is het erg prettig voor mensen die liever niet vliegen. Het is wel handig om deze lange reis tot in de puntjes voor te bereiden. Om je een eindje op weg te helpen, geven we je een aantal tips.

  • Maak een goede planning, bepaal de route en de tussenstops.
  • Laat de auto vooraf controleren bij een garage om de kans op pech te verkleinen.
  • Houd rekening met tolwegen. Vooral in Frankrijk en Spanje moet je tolwegen passeren. Zorg altijd dat je kleingeld bij je hebt of koop vooraf een tolbadge. 
  • Pak tijdens de reis je rust. Met de auto naar het eiland reizen doe je niet dagelijks en het is een behoorlijke rit. Kun je niet wisselen met een andere chauffeur? Dan is het aan te raden om halverwege ergens te overnachten. 
 

Hulp nodig bij het plannen van je reis?

Heb je nog vragen over het reizen naar het eiland of kunnen we je helpen bij het vinden van de perfecte accommodatie? Neem contact met ons op en we helpen je graag. 

Delen