San José

San José staat bekend om de authentieke witte huisjes, de rust en de traditionele charme.

Gemeente Sant Josep de sa Talaia

Wat moet je zien en doen in San José Ibiza?

Sant Josep de sa Talaia, ook wel San José of Sant Josep genoemd, is een gemeente en stad in het zuidwesten van Ibiza. De gemeente staat bekend om de authentieke witte huisjes, de rust, de traditionele charme, de mooie landschappen en uiteraard diverse hotspots. Bezoek de witte kerk, struin door de winkelstraten van verschillende dorpen in de gemeente en proef verschillende lokale gerechten in één van de vele restaurants. Waar San José ook bekend om staat, is de bekende magische rotspartij Es Vedrà en de prachtige baaitjes en stranden. Benieuwd wat je écht moet doen en zien zodra je in Sant Josep de sa Talaia bent? Lees dan gauw verder!

Gemeente Sant Josep de sa Talaia: facts first

De gemeente San José telt zo’n 24.000 inwoners en heeft een oppervlakte van 159 km². Het is de grootste gemeente van Ibiza, vernoemd naar de hoogste berg (475 m) van Ibiza: de Sa Talaia. De gemeente San José bestaat uit de volgende vijf dorpen:

  • San José
  • Sant Jordi de ses Salines
  • Es Cubells
  • Sant Francesc de s’Estany
  • Sant Agusté des Vedrà


In ieder dorp is iets te beleven. Ga jij naar de mooie gemeente Sant Josep de sa Talaia? Dan mag jij onderstaande must-see’s en must-do’s zeker niet overslaan.

Breng een bezoek aan de hoofdstad San José

San José, door de lokale bevolking Sant Josep genoemd, is de hoofdstad van de gelijknamige gemeente. Het is een authentiek wit dorp met zo’n 2500 inwoners. In de hoofdstad zelf is niet veel te beleven, maar dat is nou nét waarom het een bijzonder dorp is. Je geniet er ontzettend van de rust terwijl je het echte authentieke Ibiza ontdekt. Je kunt in Sant Josep de sa Talaia heerlijk dineren, maar ook winkelen en de mooie witte kerk met daartegenover de oudste olijfboom van het dorp bekijken. In de hoofdstad genieten van livemuziek tijdens het ontbijt, de lunch of het avondeten? Dan is Racó Verd zeker een aanrader.

Beklim de gelijknamige berg Sa Talaia

de sportievelingen onder ons is het te gek om de gelijknamige berg ‘San Talaia’ te beklimmen. Met een hoogte van 475 meter is dit de hoogste berg van Ibiza. Beklim de berg te voet en geniet van het prachtige uitzicht. Het is een relatief eenvoudige klim, dus je hoeft geen ervaren bergbeklimmer te zijn. Ben je slecht ter been of wil je van het uitzicht genieten zonder jezelf eerst in te spannen? Dan is de top ook met de auto te bereiken. 

Bekijk de mystieke rots Es Vedrà

Het bezichtigen van de Es Vedrà mag je niet overslaan. Misschien spot je het magische rotseiland vanuit het vliegtuig, maar je moet het ook zeker van dichtbij bewonderen. Es Vedrà is een rotseiland 2,4 km vanaf de kust van Ibiza, in het dorp Sant Agusté des Vedrà. Naast Es Vedrà ligt zijn kleine zusje Es Vedranell. Men gelooft dat de rotspartij magische krachten kent. De rots bestaat uit kalksteen en een hoge concentratie mineralen en metalen. Hierdoor zendt de rots een enorm magnetisch veld uit. Ontzettend mysterieus dus, maar vooral ook heel erg mooi om naar te kijken!

Tip: vertrek vroeg in de ochtend naar Es Vedrà. Er zijn dan geen tot weinig toeristen en de wandeling naar het mooiste uitzichtpunt is op een vroeg tijdstip aangenamer dan op de warme (na)middag. Meer weten over de rotspartij? Lees onze blog over Es Vedrà.

❛❛ In de hoofdstad genieten van livemuziek tijdens het ontbijt, de lunch of het avondeten? Dan is Racó Verd zeker een aanrader❜❜

Bezoek de leukste restaurants en winkels in San José

In het gezellige en authentieke Sant Josep de sa Talaia zijn verschillende restaurantjes te vinden. Wil je in bohemian stijl (lees: bamboe, riet, planten, lampions, ‘peacock’ stoelen en een intieme sfeer) lunchen of dineren? Dan moet je bij Can Bass zijn. 

Andere leuke restaurants zijn onder andere Cas Costas Ibiza, Chimichurri, Es Boldado en Kumharas Ibiza. Aan goede restaurants geen gebrek! Hoewel San José geen winkelstad is (hiervoor moet je in de gemeente Ibiza-Stad zijn), zijn er wel leuke winkels te vinden. Ga bijvoorbeeld naar Hiper Centro Sant Josep, Happinez Ibiza, La Sirena Shopping Centers of naar de YOGA shop Ibiza.  

Ontspan op de stranden van Sant Josep de sa Talaia

Sant Josep de sa Talaia staat bekend om de mooie natuur en de prachtige stranden. Voorbeelden van mooie stranden zijn Platja des Jondal, Sa Caleta, Cala Molí, Cala Tarida en Cala Vadella. Platja des Jondal is een relaxt strand met gezellige strandtentjes. Tip: neem je waterschoenen mee in verband met stenen. Het mooiste en populairste strand van Ibiza is Cala Tarida. Dit strand vind je in het zuidwesten van de regio. Huur een bed met parasol, zwem en snorkel in de azuurblauwe zee en geniet met je partner, vrienden of je gezin op het (kindvriendelijke) zandstrand. Tip: sluit de dag af met een voortreffelijk etentje in de populaire Cotton Beach Club!

Zoals je hebt gelezen is er ontzettend veel te zien en te beleven in San José Ibiza. Heb je nog vragen over de gemeente of kunnen wij jou helpen met het vinden van de juiste accommodatie? Neem contact met ons op en we helpen je graag!

 

Benieuwd naar de andere gemeenten van het eiland? 

Delen