Ibiza Autoroutes

Verken Ibiza op eigen tempo met de mooiste autoroutes!

Maak een rondreis door Ibiza

Je wilt alles uit je vakantie halen en het eiland Ibiza ontdekken. Maar weet je niet waar je moet beginnen? Dan hebben wij dé oplossing voor jou. Ibiza Routeplan heeft een aantal must-see routes samengesteld die je met je eigen (huur)auto kunt rijden op Ibiza. De Ibiza routes kun je snel en gemakkelijk downloaden en staan ook nog eens vol met leuke tips.

Met Ibiza Routeplan ontdek je het ware Ibiza in je eigen tempo. De zorgvuldig samengestelde routes leiden je naar de mooiste plekken van het eiland. Ontdek  bezienswaardigheden, de mooiste strandjes, adembenemende uitzichtpunten, charmante dorpjes en schitterende locaties om bijvoorbeeld te genieten van een lunch. Leer meer over de locaties die je gaat bezoeken, inclusief leuke weetjes en insiders tips! Elke route is samengesteld om je te begeleiden naar een onvergetelijke dag op Ibiza!

Maak je klaar voor een onvergetelijke reis door Ibiza! Met Ibiza Routeplan als je gids, ben je verzekerd van een unieke ervaring op dit prachtige eiland.

Ontdek Ibiza met de mooiste Autoroutes

ONTDEK HET TWEEDELIGE IBIZA: HET NOORDEN EN ZUIDEN

1. Ibiza Routeplan autoroutes e-book regio Noord
In het Noorden van Ibiza ontdek je de rustige charme van Idyllische baaien, kleurrijke markten en pittoreske dorpjes. Laat je betoveren door de natuurlijke schoonheid en authentieke sfeer van deze regio. Ontdekt alle must see spots van deze regio! Ontvang 2 unieke dagtours met elk zijn eigen Ibiza beleving:

2. Ibiza Routeplan autoroutes e-book regio Zuid
In het Zuiden
van Ibiza komt het eiland tot leven met een levendige mix van cultuur, geschiedenis en gastronomie. Verken de schilderachtige baaien, historische bezienswaardigheden en geniet van adembenemende uitzichten. Ontdekt alle must see spots van deze regio! Ontvang 2 unieke dagtours met elk zijn eigen Ibiza beleving:

3. Ibiza Routeplan autoroutes e-book bundel regio Noord en Zuid
Beleef de diversiteit van het eiland met een mix van het Noorden en Zuiden. 
Ga voor de ultieme Ibiza ervaring en ontdek alle must-see spots van Ibiza met de Full Package bundel! Ontvang 4 unieke dagtours met elk zijn eigen Ibiza beleving.

Ben jij er klaar voor om je eigen Ibiza eiland tour te rijden?

Shop de mooiste Ibiza Routes hier

Veelgestelde vragen

Elke route in het Ibiza Routeplan is ook gemakkelijk te rijden met een scooter. Wees er wel van bewust dat het rijden van een scooter op Ibiza een minder veilige keuze is dan het rijden met een auto.

De routes zijn door iedereen met een rijbewijs te rijden en opgesteld door lokale bewoners op Ibiza, waardoor je niet over onveilige wegen wordt geleid.  Enkele wegen door de bergen zullen voor beginnende bestuurders wat spannender zijn, maar goed te doen. De wegen op Ibiza zijn over het algemeen goed te rijden.

De routes zijn ook erg leuk om te rijden met kinderen. Doordat de routes divers zijn opgesteld zit er altijd wel iets tussen dat de kinderen leuk vinden.  Zo vinden de kinderen de typerende Ibiza bezienswaardigheden erg leuk, bijvoorbeeld die met de graffiti kunstwerken. Is er onderweg altijd de mogelijkheid om bij een van de passerende dorpjes  een drink stop te maken of een ijsje te halen en zijn de opgenomen lunch locaties, voor een pauze gedurende dag, direct aan het strand gelegen. De kinderen kunnen meteen zwemmen en/of spelen op het strand. Wil je meer advies over het rijden van een van de routes met je kinderen? Stuur ons dan gerust een bericht via onze WhatsApp service. We denken graag met je mee!

Elke route staat voor een dagtour op Ibiza en duurt gemiddeld 5-6 uur. Hierbij zit ook tijd inbegrepen om te lunchen, even te ontspannen op het strand en om de locaties te bezichtigen. Vertrek bijvoorbeeld rond 10:00 uur en ben rond 16:00 uur weer terug. De tijdsduur is een indicatie en gebaseerd op ons advies, maar is altijd zelf aan te passen door korter of langer te blijven op de bestemmingen en/of bestemmingen toe te voegen.

Nee, je hebt geen GPS of internetverbinding nodig om de routes te volgen. Wel dien je de kaart van Google Maps te downloaden, zodat je offline kunt navigeren. Hoe je dit doet lees je terug in het Ibiza Routeplan onder het kopje: voorbereiding.

Ja, onze routes worden continu gemonitord door ons team op Ibiza om eventuele wijzigingen in de wegen, verkeersituaties of bezienswaardigheden te verwerken. We streven ernaar om je altijd te voorzien van up to date informatie. Wanneer je het Ibiza Routeplan hebt aangekocht word je automatisch member en kun je de updates inzien op onze website onder: Route Updates.

Je kunt de aangegeven navigatiepunten ook invoeren in Apple Kaarten en aan de hand daarvan de route rijden. Goed om te weten is dat het Ibiza Routeplan  alleen optimaal kan worden gebruikt aan de hand van Google Maps. De hyperlinks in het routeplan zijn gekoppeld aan Google Maps en actueel. Wanneer het routeplan wordt gereden met Apple Kaarten kunnen we de kwaliteit niet volledig waarborgen. Ons advies luidt daarom Google Maps te downloaden. Dit doe je gemakkelijk in de Appstore. 

De routes zijn erg gemakkelijk te volgen. Elke route volg je aan de hand van gemakkelijk te volgen stappen en met de Google Maps App. Hieronder geven we je graag een voorbeeld van de opbouw van een stap in het routeplan:

Je vult het beschreven navigatiepunt in op Google Maps of klikt op de link in het routeplan om direct de juiste route te tonen. Aan de hand van onze Google Maps voorbeeld screenshot kun je zien welke route je moet kiezen om de juiste weg te rijden. Bij het kopje VERTREK lees je informatie dat te maken heeft met het rijden naar de bestemming toe. Bij het kopje AANKOMST lees je informatie over de locatie waar je bent gearriveerd. Bij het kopje TO DO lees je informatie over wat je kunt doen op de bestemming en lees je leuke insider tips. Ook staat er een tijdsindicatie aangegeven, zodat je weet hoelang je op de bestemming kunt blijven om je aan de geadviseerde tijd van de route te houden. Als laatste staan er indien nodig veiligheidswaarschuwingen beschreven en worden er parkeeradviezen gegeven. 

Hoewel de routes het beste te volgen zijn zoals ze door ons zijn opgesteld, kun je er ook voor kiezen om deze te personaliseren door bestemmingen toe te voegen, te verwisselen of bestemmingen over te slaan. Haal gemakkelijk inspiratie voor een nieuwe bestemming uit een van de andere routes uit de regio en personaliseer de route indien gewenst. 

 

Het Ibiza Routeplan ontvang je in de vorm van e-book dat je digitaal kunt inzien op je telefoon of tablet. Na het bestellen ontvang je het routeplan direct in je e-mail. 

De routes zijn met elke type auto te rijden. Voor de ultieme Ibiza beleving kies je voor een cabriolet of Jeep 

Dit is een erg persoonlijke vraag en hangt er vanaf hoeveel tijd je al hebt besteed aan het ontdekken van het eiland. De ene reiziger komt al 6 jaar naar Ibiza, maar bezoekt meestal dezelfde bestemmingen, terwijl de andere reiziger pas 3 jaar naar Ibiza gaat en al veel van het eiland heeft gezien. Echter krijgen we van meerdere reizigers te horen dat ondanks zij al vaker naar op Ibiza zijn geweest, toch weer nieuwe plekken hebben ontdekt. Goed om te weten is dat je de routes ook kunt aanpassen. Lees hier meer over onder de veelgestelde vraag: kan ik de route aanpassen aan mijn voorkeuren.

 

Ja dit kan zeker! In het Ibiza Routeplan staan voorgestelde restaurants die op de route liggen om te lunchen en te genieten van lokale gerechten. Elke route bevat verschillende alternatieven, zodat je altijd kunt kiezen welk restaurant het beste bij je behoeftes past. 

Het Ibiza Routeplan e-book is uitsluitend bestemd voor persoonlijk gebruik en mag niet worden doorgestuurd.  Wilt iemand anders de routes ook? Laat hen dan een nieuwe bestelling plaatsen op onze website. Ben je met een grotere groep en meerdere auto’s? Bestel dan 1 routeplan per auto.  

De aankoop van het Ibiza Routeplan is geldig gedurende het kalenderjaar en wordt aanbevolen voor gebruik binnen datzelfde jaar. Kleine updates zullen wij vermelden op de Route Updates pagina en grote updates zullen wij doorvoeren in het nieuwe kalenderjaar. Om deze reden kunnen we de kwaliteit niet garanderen als de aankoop buiten het huidige kalenderjaar heeft plaatsgevonden. Het advies is om voor elk nieuw kalenderjaar een nieuw routeplan te bestellen. 

Ibiza Routeplan is de expert op het gebied zelfstandige eilandtours voor Ibiza.

  • Zorgeloze ervaring

Vergeet de stress van het navigeren op onbekende wegen of verdwalen. Het Ibiza Routeplan rijd je middels een concreet en gemakkelijk te volgen stappenplan dat je navigeert met behulp van de Google Maps-app. Probleemloos en stressvrij!

  • Flexibiliteit en vrijheid

Rijd met je eigen auto en heb de vrijheid om Ibiza op je eigen tempo te verkennen. De self drive tours zijn concreet, maar ook flexibel. Elke tour kan worden aangepast door bestemmingen toe te voegen of bestemmingen over te slaan.

  • Uitgebreid en veelzijdig

Elke tour is veelzijdig opgesteld voor het creëren van een leuke afwisselende dag. Passeer bijzondere bezienswaardigheden, idyllische strandjes, panoramische uitkijkpunten, pittoreske dorpjes en geniet van heerlijke lunchlocaties. 

  • Tijdbesparend gemak

Zeg vaarwel tegen uren van planning en onderzoek en bespaar kostbare vakantietijd. Het routeplan bevat volledig uitgewerkte tours die rekening houden met bestemmingen die gemakkelijk te combineren zijn en vermijden bestemmingen die slecht bereikbaar zijn. Ook in het hoogseizoen!

  • De kennis van een ‘local’

Profiteer van de kennis en ervaring van lokale bewoners. Rijd over mooie wegen, lees interessante informatie, ontvang insider tips en krijg inzichten in de cultuur en geschiedenis van Ibiza.

  • Altijd up to date

Alle routes worden continu door het team gemonitord en geüpdatet indien nodig. Zo ben je ten alle tijden verzekerd van actuele informatie en ga zorgeloos op pad!

Huur een auto via Ibiza Stories en verken het eiland!

De vakantie begint al zodra je in de auto stapt. Naast het vermijden van lange wachtrijen voor taxi’s of openbaar vervoer, biedt het verkennen van het eiland met een auto een avontuur op zich. Heerlijk toeren met je eigen playlist op en de mooiste en meest instagrammable plekjes van Ibiza ontdekken.
Interesse in een auto huren? Wij werken samen met een betrouwbaar en lokaal autoverhuurbedrijf. Ze bieden een topservice en er is een Nederlandse medewerker bereikbaar op het kantoor in Ibiza.