Het weer op Ibiza

Het weer op Ibiza kent een mediterraan klimaat (Middellandse Zeeklimaat).

Wat is het weer en de beste reistijd op Ibiza?

Staat een vakantie naar Ibiza op je bucketlist, maar heb je geen idee wat het weer op Ibiza en de beste reistijd is? Dan kunnen wij daar helaas geen eenduidig antwoord op geven. Het is namelijk voor iedereen verschillend wat de beste reistijd voor Ibiza is. Wel kunnen we je meer vertellen over het klimaat op Ibiza, hoe het weer op Ibiza er per maand uitziet en wat voor welk type reiziger de beste reistijd is. Lees gauw verder om erachter te komen welke reisperiode voor jou het beste is om naar het fijne eiland te gaan.

Wat is het klimaat op Ibiza?

Ibiza kent een mediterraan klimaat (Middellandse Zeeklimaat), wat inhoudt dat de zomers warm en droog zijn en de winters vrij zacht. De zon schijnt eigenlijk bijna altijd, maar het is niet alle maanden gigantisch warm. En dit is erg prettig!

De zomer op Ibiza

Ibiza kent lange zomers. Van half juni tot half september is het eiland zonovergoten en ligt de gemiddelde maximumtemperatuur tussen de 27 en 30 graden Celcius. Juli is de warmste en droogste maand en de zon schijnt in de zomer (juni, juli en augustus) gemiddeld 11 uur per dag. Tijdens de zomer op Ibiza hoef je niet bang te zijn voor stormen, orkanen of tornado’s. De kans hierop is echt nihil. Meestal is er sprake van windkracht 2 of 3, heel soms windkracht 4.

Het weer op Ibiza per maand

Het weer op Ibiza verschilt natuurlijk per maand. Fijn aan het klimaat van dit eiland, is dat het hele jaar door de temperaturen aangenaam zijn. In de winter zakt de temperatuur meestal niet onder de 15 graden en het weer is nog steeds zacht. De maanden april tot en met oktober zijn het populairst om naar het eiland te gaan. We vertellen je meer over het weer op Ibiza per maand.

Weer op Ibiza: april

In april is het gemiddeld 19 graden en schijnt de zon zo’n 8 uur per dag. Na de winterperiode maakt het eiland zich langzaam weer klaar voor een nieuw seizoen. Het is nog niet erg warm, maar het is absoluut aangenaam om in april op het magische eiland te vertoeven. Een duik in de zee is nog wel koud. Let er ook op dat nog niet alle beachclubs, restaurants, winkels en uitgaansgelegenheden geopend zijn.

Weer op Ibiza: mei

Mei is dé maand waarin de meeste restaurants, clubs, strandtentjes, (hippie)markten en winkels weer opengaan. Mei is eigenlijk de start van het nieuwe seizoen. Met gemiddeld 22 graden en 9 zonuren per dag is het prima toeven op het eiland. Het is gezellig druk, maar je komt nog geen hordes toeristen tegen. Dit maakt het verblijf op Ibiza erg relaxt: geen lange rijen, reserveren is bijna niet nodig en de prijzen liggen vaak ook nog wat lager dan in het hoogseizoen. Ideaal! Ook is mei de perfecte periode om steden of gemeenten te ontdekken, te hiken of andere activiteiten te doen. Het is namelijk niet te warm. 

Weer op Ibiza: juni

Juni is een van de fijnste maanden om het eiland te bezoeken. De temperaturen zijn perfect (gemiddeld 26 graden) en je geniet van zo’n 10 zonuren per dag. Het is iets drukker dan in mei, maar er heerst nog geen topdrukte zoals in juli en augustus. Het water is wat opgewarmd, alles is geopend en de kans op regen is erg klein.

Weer op Ibiza: juli en augustus

Juli en augustus zijn de zonnigste en warmste maanden van het jaar. De gemiddelde temperatuur ligt tussen de 29 en 31 graden Celcius en de zon schijnt zo’n 12 uren per dag. Doordat het een eiland is staat er eigenlijk altijd wel een aangenaam briesje. Het is wel goed om er rekening mee te houden dat juli en augustus de drukte maanden van het jaar zijn. Reserveer dus van tevoren je favoriete restaurants, wees op tijd met het scoren van een ticket voor een feestje en ga vroeger naar het mooiste strand om gegarandeerd een (fijn) plekje met ligbed en parasol te hebben. Ook taxi’s zijn wat lastiger aan te houden in juli en augustus, dus ruim van tevoren bellen is aangeraden.

❛❛ Van half juni tot half september is het eiland zonovergoten en ligt de gemiddelde maximumtemperatuur tussen de 27 en 30 graden Celcius ❜❜

Weer op Ibiza: september

In september kun je fantastisch nazomeren op het eiland. Het weer op Ibiza is in september namelijk ontzettend aangenaam. Met een gemiddelde maximumtemperatuur van 27 graden en 8 zonuren per dag geniet je optimaal. Vooral als het in Nederland weer wat kouder is. In september is het minder druk dan in juli en augustus, maar nog steeds is alles mogelijk op het gebied van winkelen, dineren, uitgaan en activiteiten doen. September is wel de omslagmaand, dus het kan zijn dat het weer iets wisselvalliger is.

Weer op Ibiza: oktober

Op de valreep toch nog eventjes de zon opzoeken en wat dansjes wagen in de discotheek? Dan is het fijn om in oktober naar het Ibiza te gaan. De maximumtemperatuur ligt gemiddeld op 23 graden en je geniet nog van zo’n 7 uur zon per dag. Let er wel op dat halverwege de maand vaak clubs, restaurants en winkels dichtgaan en het weer wisselvallig kan zijn.

Wat is de beste reistijd Ibiza?

Over het algemeen is de beste reistijd tussen mei en november. Dit zijn namelijk de maanden waarin je geniet van fijne temperaturen en weinig neerslag. Ook zijn tijdens deze maanden bijna alle restaurants, winkels, (hippie)markten en uitgaansgelegenheden open en kun je verschillende activiteiten doen. Maar wat voor jou persoonlijk de allerbeste reistijd is om naar Ibiza te gaan, is afhankelijk van je reisdoel. Ga je veel wandelen, fietsen of andere (sportieve) activiteiten ondernemen? Dan is het aan te raden om niet tijdens de warmste maanden te gaan maar in april, mei, oktober of november. Ook de winter is erg geschikt voor sportieve activiteiten of voor als je echt de rust wilt opzoeken.

Wil jij juist genieten van de hoogste temperaturen en bruinbakken op de mooiste stranden? En echt de gezellige drukte ervaren? Dan kun je het beste in het hoogseizoen (juni, juli of augustus) naar Ibiza gaan. Heb je kinderen? Dan ben je vaak gebonden aan de schoolvakanties. De beste periode om naar Ibiza te gaan met kinderen is mei, juni of september.

Wat is voor jou de beste reistijd op Ibiza?

Zoals je hebt kunnen lezen is het het hele jaar prima weer op Ibiza, maar hangt het echt van je reisdoel af wat de beste reistijd voor jou is. Ga je voor je rust en bijvoorbeeld om te wandelen, dan is de beste reistijd Ibiza anders dan wanneer je voor de feestjes, hoge temperaturen en veel rumoer gaat. Twijfel je wat de beste reistijd is om naar Ibiza te gaan? Laat het ons weten en we denken heel graag met je mee. Ook helpen we graag bij het vinden van een fijne accommodatie of bij het huren van een auto of boot.

Delen